Antistatisch

Bij het ​​laden of lossen van producten ontstaat een elektrische lading. Gebeurt dit in een explosieve omgeving/atmosfeer, dan kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is het cruciaal om alle voorzorgsmaatregelen te nemen tegen het risico op deze ontlading. Bij LC Packaging staat veiligheid voorop. Wij bieden FIBC's (big bags / jumbo bags) die speciaal ontworpen zijn voor antistatische toepassingen en voldoen aan de internationale standaard IEC 61340-4-4. Bij een juist gebruik en het hanteren van de voorschriften garanderen wij u een veilige werkplek. De antistatische classificaties van onze FIBC worden hieronder beschreven.

Type A:
Type A FIBC’s zijn gemaakt van doek dat geen beschermende eigenschappen heeft tegen het opbouwen van statische elektriciteit. U kunt dit type gebruiken voor niet-brandbare materialen in een omgeving waar geen brandbare gassen aanwezig zijn.

Type B:
Type B FIBC’s bezitten, net zoals type A FIBC’s, geen beschermende eigenschappen tegen het opbouwen van statische elektriciteit. Het verschil is dat het materiaal van het doek een lagere doorslagspanning heeft (< 6 kV). Dit type kunt u gebruiken voor droge, brandbare materialen, maar zonder de aanwezigheid van brandbare gassen in de omgeving.

Type C:
Type C FIBC’s zijn gemaakt van doek dat conductief is. De conductiviteit wordt verkregen door het verweven van meerdere conductieve garen. Deze garen zijn met elkaar verbonden en komen samen bij een aardingspunt. Deze FIBC dient u dan ook te allen tijden te aarden. U kunt dit type gebruiken voor brandbaar materiaal en in omgevingen waar zich brandbare gassen bevinden.

Type D:
Type D FIBC’s zijn gemaakt van speciaal antistatisch doek met permanente ontladingseigenschappen (corona discharge). Deze FIBC’s dienen niet geaard te worden. Wel is het cruciaal dat de omgeving (machines, personeel) geheel geaard is. Tevens zijn er restricties aan de relatieve luchtvochtigheid om dit type veilig te kunnen gebruiken. 

Bulk Product: Mie (Minimum Ignition Engergy) of Dust Non-Flamable Atmosphere Explosive Dust Atmosphere Explosive Gas and Vapor Atmosphere
MIE > 1000 mj A,B.C,D B,C,D C,D
1000 mJ > MIE 3 mj B,C,D B,C,D C,D
MIE < 3 mj C,D C,D C,D

Specificaties:

  • Leverbaar is alle maten
  • Certificaten en test resultaten zijn opvraagbaar

Supporting your products

 
© 2019 LC Packaging